Shantyfestival 2019: Fullriggeren Sørlandets Shantykor – Norge

Fullriggeren Sørlandets Shantykor deltar på Langesund Internasjonale Shantyfestival for andre gang.

Opptrer under festivalen til disse tider:

Fullriggeren Sørlandets Shantykor ble stiftet på banjeren på fullriggeren den 9.februar 1983, og stiller i dag 40 mann i passende alder og størrelser, under kyndig ledelse av vår Korlagleder Per Magnus Stallemo.
Vårt formål er å bevare seilskutetidens arbeidssanger, SHANTYEN, og å utvikle og fremme interessen for shantyen og holde ved like denne viktige delen av vår kulturarv. Den gang det meste måtte gjøres med håndemakt, hadde shantysangene en naturlig og nødvendig plass i arbeidet om bord på seilskutene.
Fullriggeren Sørlandets Shantykor øser av gamle tradisjoner og vår korlagleder rigger koret slik at temperamentsfulle tenorer og brumlende basser kan gi over-og undertoner til brave barytoner. Aller helst synger vi fra fullriggerens dekk, men vi legger ofte ut !
Med pondus i seilføringen marsjerer vi i gadane ved festlige anledninger. Vi er det eneste shantykor i verden med egen fullrigger, og lenser og bauter ved festivaler og regattaer og krysser gjerne innom offentlige og private anledninger, som for eksempel syngende servitører.
I 2009 etablerte Fullriggeren Sørlandets Shantykor, Barnesjantikoret «Førstereis» i Kristiansand, sammen med barnehageetaten. 15 barnehager får besøk av hver sin shantymann og synger shanties. Over 3000 barn i 5-6 års alderen har nå fått lære shanty -sang og knuteknytting.
Høsten 2019 reiser hele koret med sine ledsagere til Dublin for å delta i irsk sang og folkemusikk. Og vi skal holde egen konsert i ChristChurch Cathedral, før vi tar en såkalt Musical Pub Crawl.
God vind !

Link til Fullriggeren Sørlandets Shantykor facebookside…

Tidligere besøk på Langesund Internasjonale Shantyfestival:


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.