Mandssangrevyen 2018 – Regissør

Regissør Bente Aanesen

Regissørens innlegg i programheftet til årets Mandssangrevy.

Regissørens ord.

Det er en stor ære for meg å endelig få regissere Langesund Mandssangforenings revy. For 30 år siden var jeg selv med som sminkør for den spenstige gjengen ute ved havet, og i dag står jeg sammen med dem og underholder dere flotte publikummere. Både min bror og jeg har nok fått revylivet inn i hjertet fra barn av, og med både far og onkel på scenen fra tidlig 80-tall våknet lysten til å skrive i tidlig alder.

Det som gleder meg mest med å få lov til å leke med disse gutta er å se de ta utfordringer, og at de tør å gå ut av komfortsonen sin med stor iver. Mange av disse gutta har aldri sunget alene på en scene før, og det står respekt av det når de endelig tør.

I denne revyen har jeg utfordret guttene på å være maskuline. Det å være stolt av å være mann i dagens samfunn er faktisk veldig viktig. Hvem de er, hva de tenker på, ler av, er opptatt av og så videre. Jeg har også ønsket å løftet frem det jeg alltid har satt pris på med Mandssangen, nemlig korsangen. Denne forestillingen er mer krevende for koret, men de har stått på, pugget tekst og stemmer. Personlig syns jeg at det ikke er noe som måler seg med rein kraftig mannskorsang, og det kan de virkelig.

Jeg er også veldig stolt av tekstforfatterne i denne revyen. De er stammen i en revy, der er ideene og galskapen. Under ledelse av Jan Eirik Søgård har mange levert ferdige og halvferdige tekster, som så er blitt ferdigstilt av tekstansvarlig, så vi presenterer en variert forestilling.

Til slutt vil jeg takke hver og en av gutta, revykomiteen, Guttorm, bandet, dirigenten Gunnar og sist men ikke minst Pellik som trodde på meg og er en ildsjel. Uten ildsjeler blir det kjedelig.

Gode hjelpere er det mange av, stor takk til de og:

Snekkere og scenearbeidere; Tormod Semb, Thorstein Aanesen og Gustav Gudbrandsen, Barpersonell under ledelse av Terje Berntsen, Fotograf Per Flåthe, Lena Barth Aarstad, Hallgeir Kjeldal, Mediamaker Espen Mjøen.

Kos dere med forestillingen fra de fantastiske, skjeggete gutta mine.

Bente Aanesen
Regissør

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.