Kort om Langesund Mandssangforening

Mer enn et sangkor…

Langesund Mandssangforening møtes hver mandag i egne lokaler i Skougaards Hus i Langesund. Vi følger skoleruta sånn omtrent. Øvelsen er fra klokka 19.00 til 21.00, pause midt i, og vanligvis med salg av kaffe og vafler. Terskelen for å komme til oss skal være lav, det er bare å komme, du blir tatt vel imot. I 2018 er yngste medlem 25 år gammel og eldste 92 år ung.

Samhold og energi.
Kor er en sosial greie, også hos oss. Det å synge sammen gir samhold og energi. Vi besøker andre kor og deres arrangementer, og prøver å få til en utenlandstur i året. Mange av turene er gjenvisitter til kor og grupper som har besøkt oss i forskjellige sammenhenger.

Kortreff
I første halvdel av mars har vi et kortreff: «Møt våren i Langesund». Hittil har det vært arrangert på Langesund Bad med «Badet» som teknisk arrangør, hvor vi får inn noen kroner uten å slite for hardt.

Shantyfestival
Første helga i juni trår vi til med Langesund International Shanty Festival, Her rigger vi festivalområdet og vi er vertskap; synger gjør vi også! Slantefesten etterpå er heller ikke å forakte. Festivalen er sammen med bidragene fra våre sponsorer vår viktigste inntektskilde.

Mandssangrevy
Annet hvert år lager vi revy og kjører seks forestillinger i annen halvdel av november, Her trår også alle til, enten på scenen eller i kulissene, i organisasjonsarbeidet eller som barhjelp. En ting er at det er gøy å stå på scenen og underholde, men det er når vi gjør slike ting sammen at vi «bygger laget» og blir kjent med hverandre. Vi har nettopp avsluttet mandsangrevyen 2018, «Med skjegget i postkassa», Bente Aanesen hadde regi og Guttorm Guttormsen tok seg av musikken, Godt salg og gode kritikker.

Konserter og samarbeid
Vi er med på julekonsert i Langesund kirke en søndag i advent og vi er forsangere på torget i Langesund hver 17.mai.

Koret synger alt fra tradisjonell korsang til sjanti og barbershop, kirkemusikk og viser. Koret har samarbeidet med Erik Bye og Villy Andresen, hatt oppdrag sammen med Ole Paus og Anders Vangen og flere til.

Mye moro sammen
Vi planlegger at nye medlemmer skal få oppnevnt en fadder som kan hjelpe inn i miljøet om du har praktiske og upraktiske spørsmål. Vi er gode venner og har mye moro sammen, takhøyden er stor, og det som skjer i Mandssangen blir i Mandssangen.

Tekst: John H. Hansen

Kontakt
Langesund Mandssangforening
Vaterlands gate 14
3970 Langesund
Tlf.:97188477
E-post:postkasse@lmsf.no
Facebook: www.facebook.com/mandssang/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.